woensdag 30 mei 2007

Ter dood veroordeelde Nederlander 'zeer teleurgesteld'

JAKARTA/DEN HAAG - De 62-jarige Nederlander die dinsdag in Indonesië ter dood is veroordeeld wegens xtc-fabricage is "natuurlijk zeer teleurgesteld" over het vonnis. Vanuit zijn cel in een voorstad van Jakarta ontkende de 62-jarige Dick N. woensdag het brein te zijn achter een grootscheeps xtc-laboratorium.
N. en de Franse medeveroordeelde Serge Areski A. (43) zijn naar eigen zeggen slechts pionnen in het geheel. "Ik was alleen maar een werknemer", aldus de Nederlander tegenover een correspondent van het Franse persbureau AFP.
MDMA
N. zou zijn aangenomen om te controleren of bepaalde chemicaliën te gebruiken waren voor het maken van de partydrug MDMA. "Ik deed mijn experimenten en ontdekte dat dit niet mogelijk was", aldus de veroordeelde.
N., die vorig jaar nog werd veroordeeld tot levenslang, wacht nu het vuurpeloton. De Fransman, vijf Chinezen en twee Indonesiërs, allen betrokken bij het laboratorium bij Jakarta, hangt hetzelfde lot boven het hoofd.

Teleurgesteld val toch dood , zoiets doe je niet het meewerken in of aan zo een laboratorium staat gelijk aan het produceren verkopen en slachtoffers maken, opruimen die hap toch??

Geen opmerkingen: