dinsdag 29 januari 2008

Uri. door Miekel

Zal ‘Boer zoekt vrouw’ deze week weer een nieuw record aantal kijkers hebben opgeleverd? Het is eigenlijk ook gewoon een kwestie van opjutten natuurlijk. Het is net als met een recessie....als je er maar lang genoeg over lult en er genoeg aandacht aan besteedt in de media, dan komt die recessie vanzelf wel.
Zo gaat dat ook met ‘Boer zoekt vrouw’. Als je iedere week spreekt over een record aantal kijkers, dan gaan de tot dan toe ‘niet-kijkers’ ook kijken en dan groeien de kijkcijfers als vanzelf. In Huize Miekel, kijken wij ondertussen ook naar boer Frans, Gerard, Jan, Henk en boerin Agnes. We hebben ook al besloten met wie ze uiteindelijk maar moeten gaan trouwen, dus wij weten de uitslag al.
Nee, dan zaterdagavond! Uri Geller, meesteroplichter, kwam met een als ‘sensationele’ aangekondigde show op teevee waarin hij op zoek is naar de nieuwe Uri Geller. Wij waren er eens goed voor gaan zitten met z’n allen. Ouderwets familievermaak. Voor bij de koffie of Fanta had Miekel wat lekkers gehaald bij de Hema, vier paar pootjes op de poef en hangen in de bank. We waren er klaar voor!
We hadden de kinderen verteld wie Uri Geller was en wat hij allemaal kon! Of wat hij dacht dat hij ons kon doen geloven van wat hij echt kon.
Dus de jongste had al een lepel klaargelegd en zijn eerste horlogetje gepakt dat al een paar jaar geleden de geest had gegeven.
Ten eerste hadden ze wel betere presentatoren in kunnen huren. Dat uitgerangeerde Idols jurylid Henk-Jan Smits hadden ze beter in een wassenbeeldenmuseum kunnen zetten en de invalster van Tooske, Marleen Salunogwat, tja, twijfelachtig. Je zou zeggen dat als je alleen maar berichtjes van kijkers die via een telefoonpanel binnenkomen mag voorlezen, dat daar weinig fout mee kan gaan, maar nee, ze presteerde het toch om het knullig te doen.
Ze verving een zieke zwangere Tooske. Ik weet niet wie van de twee het ergste zou zijn geweest. maar goed. Verder waren daar nog wat uitgerangeerde BN’s van de straat geveegd. Ten eerste, onze nationale sloerie Patty Brard, wel flink afgeslankt dat moet gezegd, maar toch! Dan die man van Undercover en dat kan die ook maar beter blijven en dan het huppelkutje Floortje, een wannabee Idol die van pure wanhoop nog op schaatsen geprobeerd heeft door te breken, maar het enige wat ze gebroken heeft is waarschijnlijk het ijs geweest.
Uitzonderlijk Raadselachtig Ingenieus ofwel ‘Uri’ Geller was zaterdagavond te bewonderen op SBS6 in een show die bijna een maand lang aangekondigd is geweest. De verwachtingen waren dan ook hoog gespannen. Er zaten ook wel aardige stukjes bij, maar om nou van mentalisten te spreken....tja, tja, ik weet het niet hoor. Er zaten ook illusionisten bij, zoals die ene met die galg. Het meest ergerlijke bij zo’n show vind ik het geleuter erom heen. De waarschuwingen dat de acts levensgevaarlijk zijn en thuis niet nagedaan moeten worden en ga zo maar door. En hup, daar komt het zoveelste reclameblok weer.
Vijf kandidaten deden er mee. Een daarvan viel af voor de volgende ronde. Dit wordt dus weer een gebed zonder end. Uitmelken zo’n show en over zo veel mogelijk zaterdagavonden verspreiden. De Hema zal er blij mee zijn. De tompoezen vliegen de winkel uit op zaterdag want Uri komt. Nou, in ieder geval viel onze lepel niet van de teevee en hij was ook niet krom. Het kinderhorloge stond nog steeds stil. Maar de klok die bij ons aan de schoorsteen hangt en nog van de vorige eigenaar Henk afstamt, en sinds jaar en dag op 2 minuten voor zes staat was verschoven! Verdomd het was waar! Wel net toevallig toen de heer des huizes even een sanitaire stop moest doen en met zijn lange slingerarmen een zwieper had gegeven aan dat ding. Nou ja, de jongste was bij de ontdekking ervan in alle staten en dat maakte alles weer goed. Was het nu Uitzonderlijk Raadselachtig Ingenieus of zijn we weer met z’n allen bij de neus genomen door Uri en consorten? Sommige dingen veranderen nooit. Toch hebben we een leuke avond gehad. Tot uri!

Geen opmerkingen: