maandag 20 augustus 2007

Opschonen. Door Miekel

De komkommertijd is bijna over, alleen in mijn hoofd ben ik nog niet zover. Nu de scholen weer zijn begonnen komt er gelukkig wel weer een ritme in mijn dagelijkse bestaan en zolang dat maar niet het ritme van de regen is vind ik het best.
Na bijna drie weken verwend te zijn geweest met een heerlijk zonnetje in bella Italia viel bij terugkomst het weer wel erg tegen. Bah bah, ik had het gewoon stervens koud. U denkt misschien, Miekel wat zeur je nou, je hebt tenminste zon gehad. Klopt, daarvoor ga ik ook naar het buitenland. Degene die in Nederland zijn gebleven nemen willens en wetens het risico dat ze zeikweer over zich heen krijgen. Sneu, maar ja, dat weet je als je in kaaskoppenland blijft.
Op de teevee is ook weinig te beleven. Van ellende blijf ik zelfs reclames kijken. Cillit Bang heeft weer een nieuwe (nagesynchroniseerde) irritante en dodelijk stomme reclame. Zo’n vrouwmens die zonder enige gène een vies bad laat zien en niet gelooft dat Cillit Bang dat zo maar schoon kan krijgen. Als haar vertrouwde eigen merk dat al niet lukt, dan toch zeker Cillit Bang ook niet. Maar dat bad is wel zo verrekte vies dat ze onmogelijk de vergelijking kan maken met een ander middel want een ander middel heeft die smeerkees nog nooit gebruikt, anders zag dat bad er niet uit alsof er een kudde loopse gnoe’s in heeft liggen weken!
Je kan beter het geblondeerde hoofd van Wilders erdoorheen halen, misschien dat dan het bad schoon wordt...of je spoelt hem met het badwater weg. Is misschien ook een oplossing. Zou wel heel veel euro’s schelen die nu aan de beveiliging van die onruststoker worden uitgegeven.
Ik weet niet wat ik met die man moet. Het is zeker goed dat hij met zijn partij bepaalde zaken aan de orde stelt en bespreekbaar wil maken. Al dat diplomatieke gelul over tolerantie moet ook maar eens afgelopen zijn, daar zijn we veel te ver in doorgeschoten, maar Wilders maakt het af en toe wel erg bont. Op het moment dat de goeden onder de kwaden moeten lijden, houdt het voor mij op. Je kan niet zomaar een geloofsboek verbieden, dan is het eind zoek. Je moet de extremisten aanpakken. Uitroeien bij de wortel. Breng ze maar terug naar Marokko. Daar wordt veel minder getolereerd dan hier. Jongeren hoeven daar niet te flikken wat ze hier doen, want dat wordt meteen bestraft. Als dat al niet door de staat gebeurt dan gebeurt dat wel door de gemeenschap waarin ze wonen.Tot op zekere hoogte durf ik mezelf tolerant te noemen, maar dat wordt de laatste jaren behoorlijk op de proef gesteld. Voor economische vluchtelingen is hier geen plaats. Echte vluchtelingen verdienen een plek in de samenleving en ondersteuning om hun leven weer op te bouwen. Dit geldt ook voor eerste, tweede en derde generatie Turkse en Marokkaanse mensen. Voor allemaal geldt echter aanpassen en integreren. Des te schokkender vond ik de reportage ‘Sexy’ zaterdagavond op Nederland 3. Een serie portretten over jongeren vanaf veertien jaar en hoe zij hun liefdesleven beleven. Er zaten een paar mooie ontroerende verhalen bij, maar één verhaal was ronduit schokkend. Een Marokkaanse jongen, slim want hij ging graag naar school en wilde later dokter worden. Maar zijn verwrongen beeld over seks met (natuurlijk) Nederlandse meisjes was ronduit verbijsterend. Zij mocht alles bij hem doen, maar hij deed niks bij haar, want ja ‘Daar plast ze uit, weet je!’ Trouwen deed hij met een Marokkaans meisje want die was dan nog maagd?! Als hij seks had gehad interesseerde het hem niet of het meisje het ook fijn had gehad, die moest daarna maar ‘gewoon oprotten, weet je’! En dat moet dan dokter worden! Dat moet dan de tweede of derde generatie zijn die blijkbaar op veel punten geïntegreerd zijn en gebruik maken van alles wat Nederland hun te bieden heeft, inclusief onze dochters, maar qua normen en waarden nog verkeren in de nomadententen van hun Berber voorouders. Jezus & Mohammed nog an toe! Waar moet dat heen. Die jongen was verstandelijk gezien niet dom, dus hoe erg moet het zijn met de minder intelligente in die bevolkingsgroep. Misschien hebben we toch die geblondeerde pleeborstel Wilders nodig om het sterk vervuilde bad waarin ze leven eens grondig schoon te poetsen en te vullen met helder schoon zuiverend bronwater!

Geen opmerkingen: