zondag 14 juni 2009

Psychopaat door Miekel week 21

Ik voel me machteloos en leeg omdat ik een goede vriendin in nood niet kan helpen. Ik kan alleen maar meeleven, mee vloeken uit onmacht en bevestigen dat ze levenslang heeft met die gekke ex van haar. Want daar gaat het hier om. Omdat je ooit de fout hebt gemaakt om met een psychopaat te trouwen, zul je daar na een jarenlange worsteling tijdens het huwelijk, na het huwelijk ook nog tot veroordeeld zijn. Er zijn namelijk kinderen in het geding. Maar psychopaten zijn bij voorbaat heel goed in het verdraaien van de waarheid en zich beter voor te doen dan dat ze in werkelijkheid zijn. Het ergste is dat doordat ze pathologische leugenaars zijn en bovendien de kunst verstaan van mensen om de tuin te leiden, dat ze door dit gedrag het ook nog eens voor elkaar krijgen de situatie volledig naar hun hand te zetten. De firma List & Bedrog ten voeten uit.
Met als enig doel: de ex tot aan haar dood dwars te zitten of in ieder geval zo lang totdat de kinderen echt het huis uit zijn en er niks geen alimentatie meer te verhalen is. Want daar gaat het hem uiteindelijk om... geld slaan uit zijn kinderen. Die zogenaamde kind alimentatie gebruikt meneer voor zichzelf want hij leeft graag op grote voet en het liefst op andermans zak. Dus los van de te betalen kind alimentatie door de vrouw draait ze ook op voor alle andere kosten zoals kleding, schoeisel, school- en sportspullen, want dat kan hij natuurlijk allemaal niet betalen van de alimentatie. Hij wil gewoon als jonge veertiger onderhouden worden door zijn goedverdienende ex. Terwijl hij nu wel werk heeft, maar toch liever moe is. Dan ben je toch geen man? Iedere volwassene zou eigenlijk in zijn eigen onderhoud moeten kunnen voorzien. Je kan wel tijdens het huwelijk afspraken maken omtrent de verzorging van de kinderen en vaak gaat dan de vrouw parttime werken, maar dan nog. Na een scheiding hoor je je eigen verantwoording te nemen en niet te leven op de zak van een ex.
Hoe wordt je een psychopaat? Dat kan door oa. emotionele verwaarlozing, doordat er in de eerste levensjaren geborgenheid en genegenheid onvoldoende aanwezig waren. Gevolg:te weinig WIJ-gevoel en teveel het IK-gevoel. Met als gevolg een gedragsstoornis. In zijn geval ‘vrouwenhater’, want moeder heel jong gestorven, dus in de steek gelaten en door oudere dominante zussen opgevoed. Ook ontbreekt bij een psychopaat de capaciteit om emoties zoals schuld en wroeging te voelen. Geen empathisch vermogen gekoppeld aan sterk egocentrisch gedrag waarbij het eigenbelang altijd boven dat van anderen gaat. Daarbij zijn ze een meester in het verbergen hiervan. Vaak doet men zich aardig en sociaalvoelend voor om daarmee te bereiken dat er later rechten of gunsten kunnen worden geĆ«ist. Een ander kenmerkend verschijnsel is dat men manipuleert zonder dat een ander dat in eerste instantie in de gaten heeft. Ook ziekelijk liegen past in het plaatje. Met maar een doel: er later zijn voordeel mee doen. Daarnaast meet een psychopaat zich vaak een slachtoffer rol aan of het is de joviale peer die het helemaal gemaakt heeft. Behandelen heeft weinig zin. Er bestaat zelfs sterk bewijs dat therapeutisch behandelen alleen maar averechts werkt. De psychopaat in kwestie grijpt deze behandeling alleen maar aan om zijn antisociale vaardigheden nog meer te verbeteren.
En daar sta je dan als hardwerkende moeder met de zorg voor je kinderen. Je ex blijkt een pathologische leugenaar en een psychopaat die Bureau Jeugdzorg op je afstuurt. Het lukt hem keer op keer rechters en jeugdzorg op zijn hand te krijgen. Wat jeugdzorg betreft; die laten zich een rad voor ogen draaien. Het zal ze verder een zorg zijn, ze beuren maar weer mooi geld voor dit gezin dat hulp nodig heeft in de verziekte ogen van de psychopaat.
Panisch als ze zijn na de vele blunders die de laatste jaren zijn gebeurd slaan ze nu totaal door. Steek tijd en energie in gezinnen die hulp van Bureau Jeugdzorg echt kunnen gebruiken. Ik heb geen hoge pet op van al die therapeuten en sociaal werkers. Amateurs zijn het. Een kind wordt vermoord... sorry zagen we niet aan komen. Een psychopaat leidt ze om de tuin.... het is zo’n aardige man! Ik haat het machteloze gevoel dat ik nu heb.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik zit helaas in dezelfde situatie

Miekel-fan zei

Zakken zijn het, als je een echte vent bent dan laat je op zijn minst je ex na met wat geld en een kans zelf wat op te bouwen.

honkbal knuppeltje is dat het?