zondag 14 juni 2009

Lullig door Miekel week 23

Grasshopper is niet meer. Toch jammer. Vond David Carradine wel een karakteristiek iemand. Niet dat hij in het echte leven nou zoveel te melden had, maar in zijn rol van Bill die mooie Uma Thurmann wil killen, speelt hij, heel onderkoeld, een weergaloos slecht iemand.
Precies het tegenovergestelde van zijn karakter in Kung Fu, destijds ook onderkoeld maar dan anders. Echt cool. Een serie uit de jaren zeventig, op vrijdagavond uitgezonden door de Tros en door velen van Miekels generatie bekeken. Waarschijnlijk zouden we, als we nu de afleveringen terug zouden zien, er niet zoveel meer aan vinden. Maar dat heeft meer met de eigen ontwikkeling te maken en wat we allemaal gewend zijn tegenwoordig, dan dat het afbreuk doet aan de serie. Voor die tijd was het knap gemaakt en weer eens heel iets anders dan, om maar een dwarsstraat te noemen, op Losse Groeven.
Natuurlijk komt de complete geruchtenstroom meteen op gang. Zelfmoord is iets wat de familie en vrienden uitsluiten. Hoewel hij in het verleden regelmatig depressief was, was hij zeker niet suïcidaal. Het ging hem juist goed en hij was in Bangkok om een nieuwe film op te nemen. Blijft over, moord door een geheimzinnige Kunf Fu sekte. Volgens zijn familie wilde hij bepaalde informatie hierover in de openbaarheid gaan brengen. Ik betwijfel het. De andere en meest voor de hand liggende is dood door wurg seks. Waar heb je toch zin in!
Geen enkel probleem als je van een beetje kinky seks houdt, maar bij wurg seks heb ik me nou nooit wat voor kunnen stellen. Maar schijnbaar, van degene die het nog na kunnen vertellen, levert dit het ultieme genot op. Maar hoe kan je je nou concentreren op je lichamelijke gerief, als je tegelijkertijd in de smiezen moet houden, dat je niet ligt te stikken. Vooral als man zijnde, die erom bekend staan dat ze geen twee dingen tegelijk kunnen, lijkt me dit lastig. En dat blijkt wel weer in het geval van Grasshopper. Want ik hou het erop dat het een seks spelletje is geweest met een klein Thais vrouwtje. Ze lijken allemaal wel zo lief en teer, maar dat is verneukeratief. Ooh wee, als die een touw om je strot doen, dan kan het zomaar ineens gebeurd zijn met je.
Nou mag ik hopen voor die Thaise die ook het touw om het klokkenspel van Grasshopper heeft gedaan, dan hij zich volgens de wens van Gillette, (all a man can get)daar beneden van zijn overtollige schaamhaar had ontdaan.
Wist u dat nog niet? Dat heel veel mannen, zeg maar de leeftijdsgroep tot vijftig, zestig jaar, zich down-under ontharen. Gillette heeft daar natuurlijk een mooie marketing strategie voor bedacht, met wel tien redenen om de boel te kortwieken, maar het komt er stiekem gewoon op neer dat zonder bush de boom groter lijkt!
Dan mag dan optisch zo lijken, maar op het moment dat er daden verricht moeten worden, komt de partner alsnog bedrogen uit. Want ja, dames en heren, size does matter!
De echte jonge, trendy kerels van tegenwoordig, die aandacht besteden aan hun uiterlijk, moeten volgens Gillette en concurrenten zwaar aan het scheermes. Niet alleen de kroonjuwelen moeten er goed zichtbaar bij liggen, ook borsthaar en okselhaar moeten er aan geloven. Glad is het nieuwe credo. Over harige benen ben ik even niet zo zeker. Ik geloof dat die wel mogen.
Maar is het niet geweldig dat een paar van die scheermesjesboeren, hele generaties zo ver krijgen dat ze massaal aan het scheren slaan van overtollig, maar nuttige lichaamsbeharing. Je geeft een paar miljoen aan David Beckham en de machinerie gaat rollen.
De kunst is nu nog om de handigheid van het ontharen van de genitaliën goed onder de knie te krijgen, want als je daar een wondje krijgt, staat een pleistertje ook zo lullig.
Net zo lullig als de dood van Carradine.

Geen opmerkingen: