maandag 25 juni 2007

Besnijdenis Centrum geopend

Auw Auw AMSTERDAM - In Maastricht is zaterdag een Besnijdenis Centrum van het Medisch Centrum Annadal geopend. Daar zullen op zaterdagen bij jonge jongens besnijdenissen met een religieuze of culturele achtergrond worden uitgevoerd.

Met de opening telt Nederland nu zeven dergelijke besnijdeniscentra, verspreid over het hele land.

Bij een besnijdenis wordt de voorhuid van het mannelijk geslachtsdeel verwijderd. Dit gebeurt in de centra onder plaatselijke verdoving. Vaak zijn bij jonge jongens de ouders en andere familieleden bij de ingreep aanwezig en gaat de jongen meteen na de besnijdenis weer terug naar huis.
Dit is voor een kind veel minder ingrijpend dan een ziekenhuisbesnijdenis onder algehele narcose, zegt het Besnijdenis Centrum Nederland

Schandalig, dat dit in Nederland kan en mag, volgens het volkenrecht is dit mutilatie en ten strengste verboden. Heeft eerst Ayaan Hirsi Ali haar best gedaan het probleem van mutilatie bij vrouwen aan de kaak te stellen gaan we ondertussen gewoon even de mannen maar aanpakken.
Een Turkse collega van me twijfelt nog of hij het zijn zoon zal aandoen. Niet doen Cem Niet doen, het is niet nodig, er is geen Iman die weet waarom de Arabieren zo nodig de Joden na moeten doen die zelf ook niet weten waarom ze het uiteindelijk doen. Ze weten het gewoon niet en ondertussen verminken ze jonge jongens voor het leven!

Geen opmerkingen: