zaterdag 9 juni 2007

Gezondheid in het verkeer "Arnhem"

Arnhem

7 Juni start een onderzoek naar blootstelling van fietsers, automobilisten en buspassagiers aan luchtverontreiniging. Er wordt onderzocht of de blootstelling van deze verschillende groepen verkeersdeelnemers van elkaar verschilt. Tevens wordt gekeken naar de effecten op de gezondheid. Een dergelijk onderzoek is nog niet eerder uitgevoerd in binnen- of buitenland.

Hulpverlening Gelderland Midden (GGD Arnhem) en Universiteit Utrecht voeren dit onderzoek samen uit. In het onderzoek rijden vrijwilligers twee uur lang in het verkeer. Meetapparatuur wordt meegenomen onderweg om de blootstelling aan luchtverontreiniging, waaronder fijn stof, te meten. De vrijwilligers rijden op de fiets , met de auto , diesel auto, diesel bus en trolly bus.

Kijk dat is nog eens een kompleet zinloos onderzoek, en dan dat trutje dat het belang op het nieuws probeert uit te leggen. Natuurlijk is de uitkomst allang bekend. De meeste vervuiling ademt de fietser in en wat betreft de automobilist?
Het maakt niet uit wat voor auto die rijdt, belangrijker is wat voor auto voor hem rijdt want dat is de shit die hij inademt en binnen krijgt tenzij hij een goed pollen filter heeft en een systeem dat automatisch bijvoorbeeld wanneer zo een stinkende diesel bus voor hem rijdt automatisch op binnen circulatie overgaat.
Misschien omdat het wel zo logisch is dat er daarom niet eerder zo een onderzoek is geweest. Moet er zo nodig weer een promoveren met een niets zeggend onderzoek. Ga fietsen trut.

Geen opmerkingen: