vrijdag 1 juni 2007

Extra belasting op vervuilende auto's

DEN HAAG - Er komt een extra belasting op sterk vervuilende auto's, die de aanschaf van suv's zoals de BMW X5 en de Jeep Grand Cherokee moet ontmoedigen. De belasting moet de schatkist 100 miljoen euro per jaar opleveren. Oh ja hoor gaan we weer plukken.

Staatssecretaris Jan Kees de Jager heeft dat vrijdag gezegd in een vraaggesprek met De Telegraaf. Wat een drop lul heeft ie nog niet door dat de overheid de grootste vervuiler is.


De Jager zegt verder dat de fiscale bijtelling voor de aanschaf van zuinige auto's omlaag gaat met 40 procent. Dat is vooral gunstig voor leaserijders die in een milieuvriendelijke wagen rijden. Ja hoor de gemiddelde lease rijder rijdt ook in een Fiat Panda. Hun maandelijkse autolasten worden hierdoor ongeveer gehalveerd. Eigen rijders met een milieuvriendelijke auto hebben al enkele jaren een fiscaal voordeel.


Dit is zo erg he, alsof Die SUV's de vervuilers zijn. Nog geen 7% van alle autos zou je SUV kunnen noemen. Weet die eikel niet wat je moet doen? Bijvoorbeeld zorgen dat de verkeersdrempels verdwijnen zodat auto's niet constant hoeven af te remmen en weer optrekken. Wist je dat een fiat Panda in de stad daardoor net zoveel gebruikt als een SUV bij 80 km/h. En ooit gehoord van de groene golf? Op elkaar afgestemde verkeers lichten zodat het geen stoplichten meer zijn. Op deze manier bereik je ten minste iets voor de overige 93% van alle autos.

Als de overheid het zich tot taak zou stellen dat verkeer snel en zonder te hoeven vertragen kan rijden besparen ze mogelijk 4 keer zoveel dan met deze plukmaatregel. De Jager het bos in met jou ga aan een boom hangen daar hoor je thuis. Je weet niet waar je het over hebt.

Ik rijdt een SUV om lekker alle beperkingen zoals "bestemmingsverkeer"te omzeilen ik laat me niet knechten door ambtelijke droplullen. En voor die andere, die commentaar hebben op SUVs, het is alleen maar penisneid of de kift.

Geen opmerkingen: